Wie ben ik?

Toen ik enkele jaren geleden als hobby startte met meubels maken, durfde ik niet te dromen van een eigen bedrijf. Want wat had ik, Samuel Kingma meer te bieden dan al die anderen. Ik begon mijn loopbaan in de metaaltechniek, maar graag wou ik meer betekenen voor een ander. Na 13 jaar te hebben gewerkt in de zorg, kreeg ik de kans om mijn hobby ‘houtbewerking’ te combineren met zorg als leraar houtbewerking in het voortgezet speciaal onderwijs.

En toen kwam ik mijn huidige vriendin tegen…..

Esther had na haar opleiding tot etaleuse (CIBAP) enkele jaren als styliste in een meubelzaak gewerkt en moedigde mij aan om meer te gaan doen met mijn hobby. Ik schafte machines aan en huurde een loods. Mede door de lange reistijd naar mijn werk, heb ik samen met Esther de knoop doorgehakt en besloten voor mijn droom te gaan.

‘Samuel Kingma’ meubelmakerij werd op 1 juni 2017 een feit.

Inmiddels weet ik WEL wat ik meer te bieden heb dan al die anderen. Ik richt mij op ECHT en hoge kwaliteit hout en heb een voorliefde voor (Amerikaans) notenhout. De producten zijn uniek, no-nonsens en met een tijdloos karakter. Met mijn meubels hoop ik oplossingen te bieden voor mijn klanten die naast de juiste functionaliteit ook een pronkstuk in het interieur zullen zijn.

Mijn projecten tot nu toe zijn o.a. audio-meubels, keukens, eettafels, salontafels, bijzettafels, tv-meubels (met tv-lift), dressoirs, boekenkasten en inbouwkasten. Uiteraard wil ik mijn horizon verbreden, dus ook voor andere oplossingen ben ik u graag van dienst.

Ik hoop dat mijn enthousiasme over mijn werk u nieuwsgierig heeft gemaakt.

Bent u dus benieuwd of ik ook voor u iets unieks kan ontwerpen en maken? Neem dan gerust contact met mij op.